MSZP: A kormány elismerte, hogy ad hoc intézkedések alapján államosították a magánpénztári megtakarításokat

Az MSZP szerint Selmeczi Gabriella és a kormány elismerte azt, hogy ad hoc intézkedések alapján államosították 3 millió ember magán-nyugdíjpénztári megtakarításait. Nincsenek ugyanis konkrét információik arról, hogy a pénztárak nem megfelelően gondoskodtak volna a befizetésekről, hiszen csak most indítanak vizsgálatot.

A kormánynak nincsenek konkrét információik arról, hogy a magán-nyugdíjpénztárak nem megfelelően gondoskodtak volna a befizetésekről, hiszen csak ezután fognak elindítani egy erről szóló vizsgálatot – mondta a Független Hírügynökségnek az MSZP szóvivője. Kormos Kata szerint ezzel a kormány és Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott elismerte azt, hogy ad hoc intézkedések alapján államosították 3 millió ember magánpénztári megtakarításait.

Kormos Kata szerint értetlenül állnak az előtt, hogy a magán-nyugdíjpénztárakat a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, azaz egy kormányzati szerv fogja vizsgálni. Hiszen azt Selmeczi Gabriella is említette korábban, hogy a pénztárakban az emberek megtakarításai vannak.

Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott vasárnap délelőtt jelentette be, hogy a tervek szerint márciustól a KEHI vizsgálhatja a magán-nyugdíjpénztárak vagyonát. Az ezt lehetővé tevő törvénymódosító javaslatokat hétfőn terjeszti a parlament elé.