MSZP: A jogszerű intézkedés során megsérült rendőrök is kapjanak kárpótlást

A rendőrség minden tagját megalázza a Fidesz semmisségi törvénye, amely az ügyészek és a bíróságok tisztes munkáját is alapjaiban rengeti meg – mondta szombati tájékoztatóján Harangozó Tamás, az MSZP elnökségi tagja. Hozzátette: a semmisségi törvény szerint az eddig lezajlott eljárások mind koncepciós perek voltak. Ezzel Magyarország kiírja magát a jogállamok köréből – jelentette ki a képviselő.

A szocialisták kezdeményezik, hogy a 2006-os zavargások során jogszerű intézkedések közben megsérült rendőrök is kapjanak egyszeri, háromhavi illetménynek megfelelő kárpótlást. Ugyanakkor azt szeretnék, ha a Fidesz azonnal visszavonná a Balsai István által kezdeményezett semmisségi törvényt.

Az MSZP szerint a túlkapásokat elkövető rendőröket ugyanúgy meg kell büntetni, mint a gyújtogató, fosztogató rendbontókat, ugyanakkor kárpótolni kell a vétlen sérülteket és a jogszerű intézkedés során megsérült rendőröket is – mondta Harangozó Tamás. A szocialista politikus hozzátette: javaslatuk alapján 60 napjuk lenne a rendőröknek az igények bejelentésére, a jogos kárpótlás kifizetése pedig nagyjából 20 nap alatt meg is történne.

– Független Hírügynökség –