MSZP: a Fidesz szándékosan torzítja a valóságot

A Csepeli Szennyvíztisztító is feketelistára kerülhet, ha Orbán Viktor valamennyi elképzelése megvalósul – jelentette ki az MSZP budapesti elnöke vasárnapi tájékoztatóján, melyet a mintegy 100 milliárd forintból épülő telepen tartott. Burány Sándor szerint, komoly veszélyt jelenthet az országra, ha a Fidesz hatalomra kerülése esetén valóban leállít minden beruházást.

Orbán Viktor ismét ellentmondásos és veszélyes kijelentéseket tett – nyilatkozta Burány Sándor. Ugyanis, ha az ellenzéki pártvezérnek valóban az a véleménye, hogy gazdasági válságban van az ország, akkor nem latolgathatja, hogy felfüggeszti a beruházásokat – vélekedik a szocialista politikus. Burány szerint, a Fidesz szándékosan torzítja a valóságot: ezeket az úgynevezett válság-nyilatkozatokat maguk a tények cáfolják, mivel 2008-ban növekszik a bérek és a nyugdíjak vásárlóereje és a forint évek óta nem volt ilyen erős. Tehát a gazdasági adatok tükrében nehéz most azt mondani, hogy gazdasági válság van – tette hozzá.

Az MSZP Budapesti Szervezetének elnöke arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy komoly veszélyt jelentene, ha Közép-Európa egyik legnagyobb környezetvédelmi projektjét, a Csepeli Szennyvíztisztító Telep beruházását, leállítanák. Ha elkészül a szennyvíztisztó, akkor az képes lesz teljes mértékben megtisztítani a főváros szennyvizét, emellett 1700 embernek ad majd munkát – mondta a Független Hírügynökségnek Burány Sándor.