MSZP: A Fidesz-KDNP listára akarja venni a nyugdíjasokat

A Fidesz-KDNP listára akarja venni a nyugdíjasokat, felújítva a párt adatbázisát – így reagált az MSZP arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök minden nyugdíjasnak levelet küld, hogy kikérje a véleményüket.

A szocialisták szerint a kormánynak inkább arra kellene válaszolnia, hogy mi lesz a devizahiteles nyugdíjasokkal, illetve tervezik-e a nyugdíjak megadóztatását.

Az MSZP szerint a kormány folytatni akarja az adatbázis-építést, ennek pedig legújabb áldozatai a nyugdíjasok. Szerintük az államnak nem az a feladata, hogy levelezzen, hanem az, hogy a vállalt programját megcsinálja. Azt mindenesetre tudni szeretnék, hogy egy pártnak honnan van lakcímlistája a nyugdíjasokról, amikor ezt a hatályos törvények tiltják.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében azt kéri, hogy Orbán Viktor és Iván László beszéljen világosan arról, mire számítsanak az idősek. Mi lesz a nyugdíjak értékével, a távhő és a gáz árával, mi lesz a devizahiteles nyugdíjakkal és tervezik-e a nyugdíjak megadóztatását vagy a magánnyugdíjak államosítását.

A politikus szerint különösen zavaró, hogy a Fidesz-KDNP szavakban látványosan keresi a kapcsolatot a nyugdíjasokkal, miközben nem hívja össze az Idősügyi Tanácsot, az egyetlen legitim szervezetet, ahol a nyugdíjasokat érintő problémákat megtudhatnák. Mint írja, eddig csak egyszer egyeztetett a kormány, amikor a rendőrökkel vették fel a kapcsolatot. Az eredménye közismert: a rendőrök nem kapták meg a 10 milliárdos támogatásukat, mely többek között a közbiztonság javításához kellett volna, cserébe viszont megkövetelik tőlük a közbiztonság javulását. Korózs Lajos közleménye szerint, amennyiben a trend nem változik, akkor a nyugdíjasokra szomorú jövő vár. Mindezt erősíti, hogy – megfogalmazása szerint – 1998-2002 között is a nyugdíjasokat sanyargatták Orbán Viktorék.
– Független Hírügynökség –