MSZP: „Ne az előző vezetésre mutogassanak!”

By Szántó Rita
Akt.:
Dr. Tompa Sándor sajtótájékoztatója
Dr. Tompa Sándor sajtótájékoztatója
Miskolc – Hol az a kétmilliárd forint, amelyet a Zöld Nyíl kivitelezésén spóroltak meg?

A Zöld Nyíl projekt kivitelezési munkáit a tervezettnél 2 milliárd forinttal olcsóbban vállalta el a tendert megnyerő cég, ám ezt a megspórolt pénzt mind a mai napig nem szerezte vissza az államtól a városvezetés – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Tompa Sándor szocialista képviselő. „Pedig lenne helye, például a Baross utcán, a Tiszai pályaudvari végállomásnál, a diósgyőri szűkületnél, vagy a csomópontok biztonságossá tételénél” – vélekedett.

Beszélt arról is: „A Zöld Nyíl projekt kivitelezését, az uniós elvárásoknak megfelelően, egy mérnöki csoport ellenőrzi, ha a városvezetés elégedetlen a munka minőségével, akkor náluk reklamáljon, ne pedig az előző városvezetésre mutogasson.” Így folytatta: egyáltalán ne mutogassanak senkire, tegyék azt, ami a dolguk: azaz segítsék, hogy az unió és a magyar kormány – beleértve az Orbán-kabinetet is – által jóváhagyott tervek minél gyorsabban, minél kisebb fennakadásokkal megvalósuljanak.

Tompa Sándor szerint ugyanis a fideszes városvezetés politikai irányítás alá vonta a közlekedésszervezést. Példaként említette, hogy a belvárost a Kiss Ernő utcával összekötő útszakasz ügyében a mai napig akadékoskodnak, ezért az elkészült utat hónapok óta nem lehet használni. De – folytatta – a Malomszög utcát a Petőfi utcával összekötő hidat sem. A szocialista képviselő úgy véli, ha ezeket időben átadják, akkor most nincs káosz a városban.

ÉM-NSZRA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .