MÁRCIUS 15: Kifütyülték a Vajdaságban Gyurcsány üzenetét

A vajdasági Magyarittabén megtartott ünnepi megemlékezésen az egybegyűltek füttyszóval kísérték Gyurcsány Ferenc üzenetének a felolvasását. Hosszú évek óta először történt meg, hogy közösen koszorúzott a három délvidéki magyar párt vezetője.

A délvidéki március 15-i ünnepségek egyik központi helyszínén, a bánsági Magyarittabén az egybegyűltek füttyszóval kísérték Síposné Lukács Ilonát a szabadkai magyar főkonzulátus munkatársát, aki Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök határon túli magyarokhoz intézett üzenetét olvasta fel.

Hosszú évek óta először volt rá példa, hogy a három délvidéki magyar párt vezetői közösen koszorúztak, így dr. Páll Sándor a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének az elnöke, Ágoston András a Vajdasági Magyar Demokrata Párt vezetője, illetve a Vajdasági Magyar Szövetséget Kasza József elnök helyett Páll Károly alelnök képviselte.
A régóta várt eseményt az egybegyűltek tapssal fogadták.

A Vajdaság területén Magyarittabé mellett Bácskossuthfalván tartottak még központi megemlékezést. E két településen áll a Délvidéken Kossuth-szobor.