MÁRCIUS 15: Forgalmi változások a BKV-nál

Március 15-ei ünnepségek miatt forgalmi változások lesznek a fővárosban a BKV vonalain. A változások összesen 16 járat – villamosok, buszok és trolibusz – közlekedését érintik.

A 15-ös autóbuszok egész nap rövidebb útvonalon szállítják az utasokat csütörtökön: a járat megosztott útvonalon közlekedik a Közraktár utca és a Kálvin tér, valamint a Lehel és a Nyugati tér között.

Üzemkezdettől körülbelül délután egy óráig a “Forradalom hídja” elnevezésű ünnepi rendezvény miatt a 16-os és a 105-ös autóbuszok mindkét irányban eredeti végállomásaik között, de módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekednek. 13 óra után a 16-os autóbuszok a Dísz tér és a Batthyány tér között, a 105-ös autóbuszok pedig a Batthyány tér érintésével terelve járnak.

10 és 13 óra között a Nemzeti Múzeumnál tartandó ünnepség ideje alatt a 112-es autóbuszok a Március 15-e tér és a Thomán István utca között járnak, a 9-es autóbuszok pedig a Liget tér és a Szabó Ervin tér között közlekednek. Csütörtök 13 órától este 7 óráig a 7-es, gyors 7-es, 73-as és a gyors 173-as autóbuszok eredeti végállomásaik között, de módosított útvonalon, a Szabadság-hídon keresztül közlekednek. Az 5-ös, 8-as, 78-as és 112-es autóbuszok a budai végállomásaik és a Szent Gellért tér között járnak.

Néhány villamosjárat közlekedésében is történik változás, így reggel fél 9 és 10 óra között – a Kossuth téren zajló ünnepélyes zászlófelvonás és koszorúzás miatt – a 2-es villamosok a Közvágóhídtól a Kossuth térig (Garibaldi utcáig) közlekednek. Ugyanebben az időpontban a 70-es és a 78-as trolibuszok a Kossuth tér helyett csak a Kozma Ferenc utcáig járnak.
9 óra 30 perctől estig a 49-es villamosok az Etele tér és a Batthyány tér között közlekednek.Sporthírek