MÁRCIUS 15. – Több ezer ember a Nemzeti Múzeum előtt

Több ezer ember gyűlt össze csütörtökön délelőtt 11 órára a Nemzeti Múzeumnál, a március 15-i ünnepi megemlékezésen. A harangszóra kezdődött Családunk, Magyarország című műsor megtekintésére megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és felesége, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke, a kormány számos tagja, a fegyveres testületek vezető beosztású tagjai, valamint a budapesten akkreditált diplomáciai kar sok képviselője.

A műsor kezdésére több száz ember érkezett a Kossuth tér elől, sokan árpádsávos zászlókat lengettek. A miniszterelnököt sípolással, fújolással, és “Gyurcsány, takarodj!” ,illetve “Elkúrtad” bekiabálásokkal fogadták. A Kossuth tér felől a műsor alatt is folyamatosan árpádsávos zászlókkal érkeznek demostrálók – jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A múzeumkertet kordonokkal zárták le, és oda csak előzetes átvizsgálás után engedtek be embereket. A Múzeum körúton és a környező utcákban erős a rendőri jelenlét.

A múzeummal szemben lévő házak erkélyeiről folyamatosan videokamerás felvételeket készítenek az összegyűlt tömegről.