MÁRCIUS 15 – SZDSZ: Orbán a tűzzel játszik

Orbán Viktor a tűzzel játszik: “a kormány elkergetése”, a felhívás, hogy “fussanak, de gyorsan”, olyan hívószavak, melyeket egyre gyakrabban váltanak tettre a Fidesz által felbiztatott “békés tüntetők” – véli az SZDSZ . A kisebbik kormányzópárt pénteki közleménye szerint: azok a fideszes vezetők, akik hallgatnak, mindenki, aki csak csendben bólogat a Fidesz elnökének, felelős a csütörtök estéért.

A szabad demokraták úgy vélik: március 15-én a szélsőjobboldali jelképekkel felszerelt tömeg gyalázatos módon megakadályozta, hogy méltó módon ünnepeljen a főváros. ” Azok dobálták meg tegnap a főpolgármestert, azok fütyültek és ordítottak, akik 17 évvel ezelőtt csak lapítottak” – áll a liberális párt közleményében.

Az SZDSZ hangsúlyozza: ezek a gyáva és agresszív tüntetők sehol nem voltak, mikor a Demokratikus Ellenzék liberális vezetői és Demszky Gábor a diktatúra idején is mertek demokraták lenni. “Most mernek csak randalírozni, mikor a legnagyobb ellenzéki párt szó nélkül hagyja az általuk elkövetett bűncselekményeket. Most mernek “megindulni a kormány ellen”, mikor látják, hogy Orbán Viktor hallgatósága is a nyilas terror lobogói alatt gyülekezik” – fogalmaz a párt.Sporthírek