MÁRCIUS 15 – Szalay Ferenc: a magyar emberek nem akarnak utcai harcokat!

Több ezren ünnepeltek Szolnokon a Kossuth téren és a Damjanich szobornál március 15-én. Szalay Ferenc Szolnok fideszes polgármestere beszédében úgy fogalmazott: az emberek nyugalmat akarnak, és aki ezt nem veszi észre, a veszélyezteti a közélet tisztaságát is.

Szalay Ferenc szerint “nincs szükség arra, hogy uszító nyilatkozatokkal hergeljék egymás ellen az embereket, s nincs szükség arra sem, hogy zsidó honfitársaink elutazzanak az ünnepekre. Mert a magyar emberek nem akarnak utcai harcokat, nem akarnak viszálykodni. Csak tisztességet, igazságot, hazugságmentes politikai közéletet akarnak” -jelentette ki a polgármester.

A délelőtti ünnepi megemlékezések rendbontás nélkül zajlottak Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a rendőröknek sehol sem kellett beavatkozniuk – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szolnokon délután négy órakor az ünnephez kapcsolódóan a TISZApART moziban A Hídember című magyar filmet vetítik. Este hat órakor pedig a Damjanich-szobornál gyertyát gyújtanak a Szabadságharcban elesett hősök emlékére.