MÁRCIUS 15 – Nincs még hivatalos lista a rendezvényekről

A rendőrség egyelőre nem árulja el, hol és milyen rendezvények lesznek március 15-én a fővárosban. Arra hivatkozik, hogy jövő hétig még változhat a lista, addig még bejelenthetnek megemlékezéseket és elbírálják a már bejelentetteket.

A rendőrségnek a tervezett rendezvények bejelentése után 48 órája van arra, hogy elbírálja azt. Tudomásul veheti, illetve megtilthatja, hogyha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható – mondta el a Független Hírügynökségnek Bálint Gabriella, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Néhány helyszín már ismert. A központi állami ünnepségek reggel a lobogó felvonásával kezdődnek a Kossuth téren, majd a Nemzeti Múzeum lépcsőjénél kezdődik délelőtt 11 órától egész napos programsorozat. A központi ünnepségek befejezéseként este 8 órától a Művészetek Palotájában lesz koncert, itt egyébként beszédet mond Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

A Fővárosi Önkormányzat is tart megemlékezést, délután 1 órakor a Március 15-e téren. Beszélni fog Demszky Gábor főpolgármester is.

A Fidesz rendezvénye is ismert már, a legnagyobb ellenzéki párt délután 4 órától ünnepel az Erzsébet híd pesti hídfője és az Astoria között.

A rendezvények biztosításával kapcsolatos döntésekről pénteken tart sajtótájékoztatót Bene László országos rendőrfőkapitány.