MÁRCIUS 15 – Miskolcon közösen ünnepeltek a pártok

Egyelőre békésen telik az ünnep Miskolcon. A rendezvényeket csak egyszer zavarta meg füttyszó. Komolyabb rendzavarás sehol sem történt.

Közös koszorúzással kezdődött a március 15-i ünnepségsorozat Miskolcon. A Kossuth szobornál tartott megemlékezésen a város szocialista polgármestere mondott beszédet.

Káli Sándor szerint Miskolc egyedüli az országban, ahol ezen az ünnepen a politikai pártok közösen koszorúznak. Ezzel is példát ad a város Magyarországnak – tette hozzá. (A polgármester valószínűleg nem tudhatta, de a Független Hírügynökség székesfehérvári tudósítója korábban azt jelentette, hogy Székesfehérváron is együtt koszorúztak a pártok helyi képviselői.) A polgármester egy Vörösmarty idézetettel üzent a békésen ünneplőknek: “A gyűlöletnél jobb a tett, kezdjünk egy újabb életet.”

Az ünnepségsorozat első nagyobb állomásánál a szokottnál kevesebben vettek részt, de így is több mint 3000 ember ünnepelt. A felvonulás következő állomása gróf Batthyány Lajos emléktáblája volt, majd az ünneplők a Petőfi térre vonultak. A téren ünnepi műsorral várták a vendégeket. Rendbontás nem történt.