MÁRCIUS 15. – Kósa Lajos: a kormány katasztrófába viszi az országot!

A kormányt, a jelenlegi politikát bíráló ünnepi beszédet tartott máricus 15-e alkalmából Debrecenben a város fideszes polgármestere. Kósa Lajos a Kossuth téren, 1500-2000 ember előtt kijelentette: “ez a kormány katasztrófába viszi az országot anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt…Ez nem a jobboldal és a baloldal hatalmáról szól, hanem arról, hogy olyan kormányunk van, amely ellen a márciusi ifjak is fellázadtak volna!” Kósa szerint összefogásra van szükség, ahol az embereknek joguk és kötelességük ellenállni és elmondani a véleményüket.

“Az eltiport nemzet újjászületik, de az öngyilkos nemzetnek nincs feltámadás” idézte Debrecenben vissza-visszatérően Kossuth Lajos szavait ünnepi beszédében Kósa Lajos.
A polgármester kijelentette: “Magyarország öngyilkosságra készül. Minek lehetne nevezni azt, hogy teljesen értelmetlenül zárjuk be kórházainkat, miközben az európai nemzetek közül a legrosszabb egészségügyi mutatókkal a magyarság bír?”

A szónok beszédében bírálta az iskolabezárásokat és a kormány adópolitikáját is. “Magyarország nem gazdag ország, de az európai országok közül a legjobban adóztatott! Nincs más olyan ország most Európában, ahol több adót szednek az emberektől, az egyébként szegényedő emberektől. A mai kormányzathoz képest a török szultán valóságos jótevője lehetett a nemzetnek, akkor, amikor a harács nevű török adót róluk neveztük el! – hangoztatta Kósa Lajos “

Debrecenben reggel az Országzászló ünnepélyes felvonásávával kezdődtek a megemlékezések. Délelőtt a Petőfi téren a költő szobránál, majd a központi megemlékezés helyszínén a Kossuth téren helyeztek el koszorút a város, a pártok és a civil szervezetek képviselői. Az MSZP, a Fiatal Baloldal és az SZDSZ képviselőit mindkét helyszínen bekiabálásokkal és szórványos füttyel fogadták. Kora délutánig rendbontás, különleges esemény nem történt.