MÁRCIUS 15 – Hat sérült

Az eddigi, már véglegesnek tekinthető adatok szerint öt rendőr és egy tüntető sérült meg a csütörtök esti zavargásokban Budapesten – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Kórházba szállítani az egyik rendőrt kellett, könnyebb fejsérüléssel. Őt egy kővel dobták fejbe, sebét összevarrták. A négy másik rendőrt és a civil sérültet a helyszínen látták el a mentősök. Ők könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedtek

A zavargások kora este kezdődtek a Belvárosban. Ekkor közölte a rendőrség, hogy elfogta az őszi tüntetések óta keresett Budaházy Györgyöt. Miután őrizetbe vették, a Nemzeti Nyomozó Iroda székházába vitték. A tüntetők ide, majd a Terror Háza elé vonultak. Belváros szerte kukákat gyújtottak föl és néhány helyen barikádot emeltek. A rendőrök vízágyúval és könnygázzal próbálták megfékezni a tömeget. Tömegoszlatás volt az Andrássy úton, az Oktogonnál, az Erzsébet a Deák és a Kossuth téren.

A randalírozó csoportokat este 11 órára fékezték meg – több tucatnyi embert állítottak elő. Arról, hogy pontosan mennyi embert vettek őrizetbe és kik ellen indítanak eljárást, a rendőrség délelőtt ad tájékoztatást – mondta a Független Hírügynökségnek Garamvölgyi László az ORFK kommunkikációs igazgatója.