MÁRCIUS 15 – Forgalomkorlátozások a fővárosban

A március 15-ére bejelentett események és a központi ünnepségek miatt sok helyen kell forgalomkorlátozásra és parkolási tilalomra készülni a belvárosban. A rossz helyen várakozó autók tulajdonosai pedig arra számíthatnak, hogy járműveiket a rendőrök elszállítják .

A nemzeti ünnep miatti forgalomkorlátozások egy része már szerdán megkezdődött. Késő estétől lezárták például a Magyar Tudományos Akadémia parkolóját és a Lánchidat. Parkolni sem lehet a Kossuth tér környékén, a Vértanúk terén, a pesti oldalon a felső rakparton, a Parlamentnél, a Múzeum körúton, a Bródy Sándor utcában és környékén, vagy a Művészetek Palotájánál.

Csütörtökön folytatódnak a lezárások. Az állami ünnepségek miatt reggel 6 órától egészen estig lezárják a Kossuth teret és környékét, valamint a Batthyány-örökmécses körüli területet. A főváros megemlékezése miatt a Március 15-e tér környékéről, a Fidesz délutáni rendezvénye miatt pedig a Kossuth Lajos utca Erzsébet híd és Astoria közötti szakaszáról tiltják ki ideiglenesen az autósokat.

A lezárt területek közelében – általában több utcányi körben – a parkolás is tilos. Erre táblák is figyelmeztetik az autósokat. Aki azonban mégis rossz helyen hagyja a kocsiját, az számíthat arra, hogy a rendőrség elszállítja vagy a környező utcák egyikébe viszi. Az autók pontos helyéről a 107-es, ingyen hívható rendőrségi telefonszámon lehet érdeklődni.