MÁRCIUS 15. – Dávid Ibolya: ma hiányzik a 48-as összefogás

Az összefogás és a közös munka fontosságára hívta fel a figyelmet ünnepi beszédében az MDF elnöke csütörtökön Szentesen. Dávid Ibolya szerint olyan új kiegyezésre van szükség, melyben értékek és elvek versengenek, az, hogy ki tud többet, hasznosabbat és célszerűbbet tenni felelősséggel az országért. 1848 hőseit a közös ellenségen kívül az a történelmi felismerés is összetartotta, hogy mi az ország, a fejlődés, a haladás érdeke – fogalmazott Dávid Ibolya.

1848-ban egyet akart a magyarság, korra és társadalmi helyzetre tekintet nélkül: testvériesebbé és igazságosabbá tenni a hazát – jelentette ki Dávid Ibolya. Az MDF elnöke szerint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ma különösképpen aktuális üzenete: az összefogás és a közös akarat.

“Ránk nem lő külső ellenség, mi magunk lövünk egymásra, az elnyomás évtizedeinek pedig vége. Senki nem akadályoz bennünket abban, hogy kezet nyújtsunk a jövőnknek, csak mi magunk. Mert mi még egymásnak se mindig nyújtunk kezet. Ha a másik keze is ott van, akkor talán már az a jövő nem is kell nekünk” – mondta Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke külön kiemelte, hogy ezen a napon, mikor mindenki a történelmi hősökre emlékezik, a politikusoknak ne az jusson az eszébe, hogy hogyan értékelik őket a következő választásokon, hanem az, hogy 150 év múlva hogyan értékeli az utókor a magyarság jelenlegi teljesítményét, és ezért ki, milyen mértékben felelős.