MÓR – W. Róbert: "elnézést szeretnék kérni Edétől"

Kaiser Edének semmi köze a móri vérengzéshez. Ezt mondta a Fővárosi Bíróságon W. Róbert, akit az ügyészség a bankrablásban való részvétellel vádol. A férfit tanúként hallgatta meg a bíróság Kaiser Ede perújítási tárgyalásán. Ugyanezt mondta a szerdai tárgyaláson Hajdú László is. Kaiser Ede ártatlansága ügyében, néhány héten belül megszülethet az első fokú ítélet.

A móri bűntény elkövetéséért jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede perújítási tárgyalásán szerdán hallgatta meg a Fővárosi Bíróság tanúként W. Róbertet. A móri vérengzés jelenlegi gyanúsítottját 6 géppisztolyos, símaszkos kommandós kísérte a bíróságra. A férfi azt mondta: soha, semmilyen kapcsolata nem volt Kaiser Edével, nem tud róla, hogy Kaisernek bármi köze lenne a Móron történtekhez. Tanúvallomása végén azt mondta, hogy “elnézést szeretnék kérni Edétől”.

Az ugyancsak tanúként meghallgatott Hajdú László azt hangsúlyozta, annak idején csupán a médiából értesült a móri vérengzésről, ahhoz Kaisernek semmi köze.

Egy harmadik tanú, aki egy kisebb lopási ügyben Kaiser Ede bűntársa volt, azt mondta, 100 százalék, hogy Kaiser nem járt Móron 2002. május 9-én.

A tárgyalás október 15-én tanúk meghallgatásával folytatódik, akkor várhatóan lezárják a bizonyítási eljárást és lehet, hogy az ügyész is megtartja perbeszédét. A perújítás ügyében várhatóan heteken belül megszületik az ítélet.

A perújítást idén áprilisban rendelte el a Fővárosi Ítélőtábla, mert az újabb bizonyítékok alapján feltehetően nem Kaiser Ede követte el a móri bankrablást, sőt, valószínűleg nem is járt 2002. május 9-én a 8 halálos áldozatot követelő bűncselekmény helyszínén. A hatóságok korábban Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsították a móri mészárlással. A Fővárosi Bíróság 2004. decemberében a móri vérengzés és más fegyveres rablások miatt Kaiser Edét tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, ezt 2005. októberében emelte jogerőre a Fővárosi Ítélőtábla. Időközben a gyanú két másik férfire, W. Róbertre, és N. Lászlóra terelődött, akiknek bűnösségét tárgyi bizonyítékok, megtalált lőfegyverek, lábnyomok és ujjlenyomatok is valószínűsítik. N. László közben öngyilkos lett.Sporthírek