Mozogtak és kóstolgattak

A nyíregyházi Váci Mihály Általános Iskolában „Tégy az egészségedért!” címmel rendezték meg az egészség hetét a múlt héten.

A diákok minden nap tanulhattak valamit az egészségük megőrzése érdekében. A pedagógusok hétfőn a mozgás fontosságára irányították a figyelmüket zenés gimnasztika keretében.

Kedden Mihucza Istvánné, a Jósa András Kórház dietetikusa tartott előadást az egészséges táplálkozásról. Az előadást követően frissen préselt gyümölcsből, zöldségből készült italokat, és különböző gyógyteákat kóstolhattak.

Szerdán kiállításon mutatták be az egészséges életmódról készült rajzpályázati alkotásokat. a legsikeresebb pályázók jutalomban részesültek.

Csütörtökön ízkavalkád várta a gyerekeket: gyümölcs – és zöldségsalátákat, magvas péksüteményből készült sonkás, sajtos, körözöttes falatkákat kótolhattak. Pénteken a sporté lett a főszerep. Futball- és röplabdabajnokság lebonyolítására került sor.

Mint a felsős munkaközösség levelében megírta, tartalmas programjukat támogatta a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakiskola, az ELÁMEN Rt., Nagy István vállalkozó, valamint sok-sok szülő.

– M. Magyar László –