Sárospatak

2020.01.06. 15:00

Megünnepelték a város nyugdíjas polgárait

A közelmúltban köszöntötték­­­ a sárospatakiakat.­­­

Együtt az ünnepeltek

Forrás: Magánarchívum

Az elmúlt év végén köszöntötte Sárospatak nyugdíjasait Aros János, a zempléni város polgármestere azon a rendezvényen, amelyet a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára égisze alatt működő Belvárosi Nyugdíjas Klub tagjai tartottak.

Tartalmas év

Dávid Sándor, a klub vezetője azt mondta, 2019-ben is tartalmas évet tudhatnak maguk mögött. Több kiránduláson vettek részt, számos közösségi programot tartottak, többször voltak túrázni, és persze a név- és születésnaposok köszöntése sem maradt el. A legnagyobb örömük pedig az, hogy idén 8 fővel növekedett a létszámuk.

Csatlósné Komáromi Katalin köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy a klub tagjai nemcsak a szokásos kéthetente megtartott foglalkozásokon vesznek részt, hanem a ház vagy a város által szervezett egyéb programokon is sok esetben közösen jelennek meg. Vagyis igazi közösségként a hétköznapokban is összetartanak.

A kátyúzástól, a tenger­szem fejlesztésén át a szenny­vízberuházás jelenlegi állapotáig sok mindenről érdeklődtek a nyugdíjasok Aros Jánosnál. A polgármester részletesen elmondta a többmilliárdos beruházások állását, hozzátéve, hogy kicsit nosztalgikus a helyzet, hiszen a mai nyugdíjasok aktív idejében – közel 50 éve – volt hasonló léptékű fejlesztési hullám Sárospatakon.

A korábbi hagyományokat követve a napokban a Végardói Nyugdíjas Klub tagjait is meglátogatta a polgármester, akikkel szintén a várost és a nyugdíjas közösséget is érintő eseményekről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!