Mozgássérült-parkolóban állt meg Pintér kocsija – A sofőr a hibás?

Akt.:
Mozgássérült-parkolóban állt meg Pintér kocsija – A sofőr a hibás?
  Budapest, 2012. május 10., csütörtök (MTI) – Fegyelmi eljárásban harmincezer forintos pénzbírásággal sújtották a belügyminiszter szolgálati autójának sofőrjét, mert jogosulatlanul használta a képviselői irodaház előtti parkoló egyik, mozgássérültek számára fenntartott helyét – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Makula György közlése szerint “az országos rendőrfőkapitány által elrendelt és lefolytatott fegyelmi eljárás során megállapítás nyert, hogy a belügyminiszter gépkocsivezetője 2012. május 7-én jogosulatlanul használta a Képviselői Irodaház előtti parkoló mozgássérültek számára fenntartott helyét”.
Mint hozzátette: “a fegyelmi eljárás eredményeképpen a szabályszegő gépkocsivezetővel szemben 30.000 forint összegű pénzbírság kiszabására került sor”. –
Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján több fényképet is bemutatott, amelyek tanúbizonysága szerint aznap reggel egy megkülönböztető jelzéssel ellátott, de azt nem használó kormányzati autó elfoglalja a képviselői irodaház két, mozgássérülteknek fenntartott parkolójának egyikét. A képviselő ismertette az autó rendszámát is és felszólította a belügyminisztert, hogy vizsgálja ki az esetet.
Pintér Sándor aznap délután – egy irodaházi programjáról távozóban – az MTI-nek nyilatkozva elismerte, hogy az ő szolgálati autója az érintett rendszámú autó, és közölte: felelősségre fogja vonni a sofőrt, hozzátéve, a szolgálati szabályzatban előírtaknak megfelelően fog eljárni.