Mozgásban volt Borsodnádasd

Akt.:
Mozgásban volt Borsodnádasd
Mozgásban volt Borsodnádasd - © Fotó: Marosréti Ervin
Borsodnádasd – A nádasdiak közül sokan kihasználták az Egészségnap nyújtotta lehetőségeket.

Számos színpadi programmal és szűrővizsgálattal várták a borsodnádasdiakat az idei Egészségnapon. Az ózdi Almási Balogh Pál kórház által elnyert Európai Uniós pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílik a kistérségben élők helybeli szűrésére, valamint nagyobb rendezvények megszervezésére is. Az Életmódváltással a hosszabb és szebb életért elnevezésű projekt során a látogatók kihasználhatták a lehetőséget, hiszen ezúttal helybe érkezett a vizsgálat, nem kellett hosszú órákat várni a kórházban. A kultúrház nagytermében többek között testsúlyt, testmagasságot, vérnyomást, vércukorszintet is mértek, valamint dietetikus is tanácsadást nyújtott az emberek részére. Emellett bőrgyógyász, fogász és szemész rendelésre is bekopogtathattak az érdeklődők.

Praktikus megoldás

– Remek kezdeményezés, ezért a férjemmel együtt kivizsgáltatjuk magunkat – mondta egy borsodnádasdi asszony. – Ugyanezt több nap alatt végeznék el a kórházban, ráadásul szabadságot is ki kellene venni, ezért mindenképpen praktikus ez a megoldás.

A nádasdi általános iskolások a kábítószerek veszélyeiről kaphattak felvilágosítást, a nikotin függők pedig egy dohányzásról leszoktató előadáson vehettek részt. Eközben a szabadtéri színpadon egymást váltották a fellépők. A bemelegítő torna után Zumba órán is megmozgathatták magukat a nádasdiak, de volt hastánc és balett bemutató is. A nap sztárvendége, Miló Viki pedig box-aerobikal ösztönözte életmódváltásra a fiatalokat és az idősebb korosztályt is.

ÉM-ME