Mozart vetélkedőt hirdet az Operaház

Új ifjúsági programot hirdet a Magyar Állami Operaház szeptembertől. Az általános iskolás tanulók vetélkedő, rendhagyó operaóra és interaktív játék keretében kapnak ízelítőt az operakultúrából – tájékoztatta a Független Hírügynökséget az intézmény sajtóreferense.

Az új programról minden általános iskolába eljuttatta a Magyar Állami Operaház vezetése a felhívást – közölte Várkonyi Judit. Az Operaház sajtóreferense elmondta, a játékos vetélkedőre – amelyhet például rendhagyó operaóra is kapcsolódik – ötödik, hatodik osztályos tanulók jelentkezését várják, akik négy fős csapatokban mérik majd össze tudásukat. A vetélkedő Mozart Varázsfuvola című operájára épül. A verseny középpontjában pedig a mű egyik legismertebb duettje Papageno és Papagena kettőse lesz, melyet élőben is meghallgathatnak a játékosok két fiatal művész, Sáfár Orsolya és Molnár Zsolt előadásában.

A programra kizárólag online regisztrációval lehet jelentkezni április 27-ig. A csapatok az Operaház honlapján található segédanyagok segítségével készülhetnek a versenyre. A szeptemberi program beharangozójaként május 4-én tartják az első interaktív operaórát a Magyar Állami Operaházban.

Bővebb információ és regisztráció az Operaház honlapján: www.opera.hu