Friss hírek

2008.08.11. 15:02

Negyedik nonstop Aluljáró Fesztivál Ócsán augusztus 15-22.

<p>Ebben az évben is péntektől péntekig rendezik meg az Aluljáró Fesztivált Ócsán. Az augusztus 15-és 22-e között zajló ingyenes fesztiválon filmek, kiállítások és kreatív programok tucatjai várják a fiatalokat a nap huszonnégy órájában, a vasútállomás aluljárójában. A nyolcnapos rendezvényen a látogatók többek között megismerkedhetnek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt programjával is - tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget Tasi László, a rendezvény főszervezője.</p>

Ebben az évben "Az aluljáró a tiéd is!" jegyében rendezik meg a fesztivált, mondta el érdeklődésünkre Tasi László. A mini kampánnyal a szervezők a város tudatos kihasználására szeretnék ösztönözni Ócsa lakóit, tette hozzá. Az összművészeti rendezvényen idén először tartanak megnyitót is, pénteken egy szabadkai body art művész - Lantos László - osztja meg gondolatait a fesztivál közönségével.

Az Aluljáró Fesztivál kiemelt programjának nevezte a főszervező a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kiállítását. A szervezet a fogyasztói társadalom görbe tükrét mutatja meg, amikor kihelyezi álhirdetéseit, óriásplakátjait. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt utcaművészeti kiállítását szombaton nézhetik meg az érdeklődők.

A korábbi évekhez hasonlóan a kiállítások, filmvetítések és élőzenés bulik mellett, ingyen internet, és szabadtéri játékok is várják az Aluljáró Fesztivál közönségét. A fiatalok idén is kiélhetik művészi ambícióikat. A szervezők lehetővé teszik, hogy a graffitisek felfesthessenek egy-egy helyi látványosságot az aluljáró falaira - mondta el Tasi László.

Ebben az évben is az Aluljáró Társaság alakítja ki a fesztivál helyszínét. A fesztivál szervezői kifestik, rendbe rakják az aluljárót - hangsúlyozta Tasi László. Érdeklődésünkre a főszervező elmondta, idén is kevés pénz áll rendelkezésükre, a rendezvény összköltségvetése nem éri el a félmilliót. Ugyanakkor a városlakók magukénak érzik az Aluljáró fesztivált, így idén is mindenki hozzájárul a rendezvény sikeréhez.

Bővebb információ a fesztiválról a: www.aluljaro.hu oldalon olavsható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!