Motoros fűrésszel és szamurájkarddal támadtak egymásra Pétervásárán

Megerõsített rendõri szolgálat van a Heves megyei Pétervásárán szerdán, ahol kedden este két társaság támadt egymásra szamurájkardokkal, motoros fûrésszel. Egy rendõr több figyelmeztetõ lövést volt kénytelen leadni, mert a felszólítás ellenére nem csitultak az indulatok.

A rendõrség információi szerint szerdán délelõtt sem nyugodt a helyzet Pétervásárán, így sok rendõrt és a kommandósokat is a helyszínre vezényelték – mondta el a Független Hírügynökségnek Soltész Bálint, a Heves megyei Rendõrfõkapitányság szóvivõje.

Kedden kora délután Pétervására központjában ismeretlen okból többen szóváltásba keveredtek egymással. Este ugyanebbõl a társaságból körülbelül harmincan kapákkal, szamurájkardokkal és motoros fûrésszel támadtak egymásra. A kiérkezõ rendõrök többszöri felszólítására sem hagyták abba az összetûzést, ezért több figyelmeztetõ lövést adott le az egyik rendõr. Ennek hatására az összegyûlt társaság szétszéledt.

A pétervásárai rendõrõrs munkatársai több embert elõállítottak, többeket keresnek. A helyszínen lefolytatott parancsnoki vizsgálat elsõdleges eredménye alapján a rendõri intézkedés törvényes, szakszerû és jogszerû volt – közölte Soltész Bálint.