Motoros drogfutárt fogtak

marihuána
marihuána
Hegyeshalom – Több mint 15 kg marihuánával a csomagjaiban fogtak el egy férfit a hegyeshalmi határátkelőnél kedd este 8 órakor a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.

A fiatalember motorral érkezett Ausztria felől. A határőrök előzetes információk alapján ellenőrizték és hátizsákjából, valamint a tanktáskából összesen 15,4 kg marihuána került elő. A drogot egy-, illetve fél kilogrammos csomagokban szállította. A kábítószert az elsődleges drogteszt is kimutatta.

A 35 éves, mosonmagyaróvári férfi feltehetően Hollandiából hozta a szállítmányt, amelyet a megyében akartak teríteni. A lefoglalt drog értéke eléri az 50 millió forintot. A férfit őrizetbe vették.

A háromgyermekes mosonmagyaróvári fiatalember nyugodtan tűrte az intézkedést és azt mondta a rendőröknek, hogy munkából nem tud megélni, ezért követte el a bűncselekményt. Mivel a nála talált kábítószer jelentős mennyiségűnek számít és a férfi már büntetett előéletű, akár 10 év börtönre is ítélhetik.További hírek a Magyarország kategóriából