Motorod van Venezuelában? Halott vagy!

Akt.:
Motorod van Venezuelában? Halott vagy!
A dél-amerikai országban akkora alkatrészhiány van, hogy simán legyilkolják a motorosokat egy kipufogóért – nyilatkozta Jorge Montaño, a helyi motorosok egyesületének elnöke.

A szocialista párt által vezetett országban nem csak alkatrészekből, hanem élelmiszerből és gyógyszerekből sincs elég. A rendőröket simán lelövik, hogy fegyvert szerezzenek, a teherautókat kirámolják, a lakosoktól pedig erőszakkal veszik el a mobiljukat. Az erőszakos bűncselekmények új hulláma a motorosokat vette célba, mivel a régi járgányokhoz képtelenség alkatrészt szerezni.

Általában egy jól öltözött nő szólítja le a motorost és megkérdezni, nem tudná-e elvinni valahová. A megadott helyen egy banda várja az áldozatot. Többségük nem akarja önszántából átadni a járgányt, ezért vagy lábon lövik vagy meg is ölik ott a helyszínen. Pontos statisztikákkal nem rendelkeznek, de 17 emberrel már biztos, hogy így végeztek idén (és ez még csak egy állam adata!). Venezuela belügyminisztere nem akart nyilatkozni az ügyben.

A fent említett Jorge Montaño már felvette a kapcsolatot a miniszterelnökkel és azt javasolta, hogy importáljanak olcsó alkatrészeket Kínából, hogy megelőzzék a további vérengzéseket. A motorosok egyhangúlag támogatják kezdeményezését, sokan már nem mernek sötétedés után elindulni és rettegnek a piros lámpánál. Ha nem keresnek gyorsan valami megoldást, a helyzet csak rosszabb lesz.