Motorcsónak szorult egy hajó alá az Erzsébet hídnál

Motorcsónakban utazó külföldieket ért baleset a Dunán kedden késő este. A csónak utasai partot értek, a vezetőt azonban elsodorta a víz.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kisméretű motorcsónakra az egyik Erzsébet híd mellett várakozó luxus katamarán két hajóteste közé szorulva találtak rá.

Kiderült, hogy a motorcsónakban heten utaztak, az ütközés pillanatában azonban a vezető a vízbe esett és elsodródott, hat utas sérülések nélkül partot ért. A katamarán alá szorult csónakot a tűzoltóhajóval szabadították ki, majd egy dokkba vontatták.

Sas Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy egy vietnámi férfit keresnek, sorsáról nem tudni semmit.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a férfit az Erzsébet hídtól több kilométerre látták elsüllyedni. A búvárok a csónak körül átkutatták a Dunát, de nem találtak embert a vízben.

A rendőrség vizsgálódik, ugyanis még nem tisztázódtak a baleset körülményei: az egyik verzió szerint a jármű motorja menet közben leállt, majd a csónakot a víz sodorta a kéttestű luxushajónak. A másik lehetőség szerint a motorcsónak nagy sebességgel csapódott a katamaránnak.