Most Putnokon fogtak uzsorásokat

Akt.:
Most Putnokon fogtak uzsorásokat
Putnok – Néhány hónap leforgása alatt, hét akció során összesen huszonöt olyan személyt fogtak el a rendőrök, akik uzsorakölcsönök folyósításából tartották fenn magukat.

Ezen a héten Putnokon két férfi és két nő kezén kattant a bilincs.  Az Ózdi Rendőrkapitányság velük szemben jogosulatlan pénzügyi tevékenység, uzsora bűncselekmény és zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A gyanúsítottak egyik férfi tagja eddig tíz, másik társa pedig két alkalommal volt bűntetve, a két nőnek most először kell a törvény elé állniuk. A putnoki uzsorások az utóbbi két évben a kölcsön adott pénz többszörösét kérték vissza az „adósoktól.” 

Lábon lőtte

Azokat a sértetteket, akik nem tudtak törleszteni családtagjaik megölésével fenyegették meg. Előfordult, hogy az egyik gyanúsított légfegyverrel lábon lőtte egyik adósát, egy másik esetben pedig a családi pótlék teljes összegét elvették áldozatuktól. Az esetekre jellemző, hogy egy tízezer forintos kölcsön pár hónap alatt egy millió forintos követeléssé duzzadt. A megtartott házkutatások során többek között olyan füzeteket, illetve feljegyzéseket foglaltak le, amelyekben a kamatos pénzekhez tartozó nevek, valamint a hozzájuk rendelt összegek szerepeltek.  


NÉZZE MEG A VIDEÓT >>>

Teljes letámadás: újabb uzsorásokat fogtak el Putnokon!

Ózd, Putnok – Az Ózdi Rendőrkapitányság pár hónap leforgása alatt hét akció során már huszonöt olyan személyt leplezett le és fogott el, akik rendszeres haszonszerzés céljából többek rászorult helyzetét kihasználva, a sértetteket és azok családját súlyos nélkülözésnek tették ki.
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .