Magyarország

2010.09.13. 12:25

Befejeződött a Malév pilóták sztrájkja Ferihegyen

<p>Hétfőn délben befejezték a kétórás munkabeszüntetést a HUNALPA Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületébe tömörült Malév pilóták Ferihegyen.</p>

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, a reptér forgalma zökkenőmentes volt, egyetlen járat sem késett a sztrájk miatt.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a közelmúltban több alkalommal találkozott a Malév munkavállalóival - írja a szaktárca hétfői közleménye. A megbeszéléseken megjelenteket tájékoztatta a kormány légitársasággal kapcsolatos szándékairól, a hazai és nemzetközi lépések és döntések várható menetrendjéről. A tárcavezető ismertette a jelenlegi körülményeket, a megoldást célzó terveket, és kiemelte, hogy a következő néhány hét meghatározó időszak lehet a vállalat további sorsa szempontjából.

A tárcavezető a pilóták véleményét meghallgatva elmondta, hogy a Malév helyzetének megszilárdítása minden érintettől együttműködést követel. Hangsúlyozta, hogy rosszul időzített sztrájkkal nem lehet tulajdonosi döntéseket kikényszeríteni a menedzsment eltávolítására. A következő néhány hétre Fellegi Tamás türelmet kért a Malév munkatársaitól a vállalat további sorsát jelentősen befolyásoló nemzetközi tárgyalásokig. Ősszel az elkövetkező évekre szóló világos kormányzati stratégia készül a légitársaság jövőjének megnyugtató rendezésére - írja a közlemény.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!