Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.06.14. 16:12

Kisvárda: az év tűzoltója

<p>Kisvárda - Nemrégiben családi napot tartottak a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon.</p>

A programokkal fűszerezett, jókedvű nap hivatalos részében a 2008. évben alapított „AZ ÉV KISVÁRDAI TŰZOLTÓJA CÍM”-et adományozta és egyben dicséretben és jutalomban is részesítette a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság vezetőségéből álló bizottság a hosszú időn át végzett kiemelkedő színvonalú tűzoltó szakmai és közösségi munkája elismeréseként 2011. évben Rácz Zoltán tű. törzszászlóst. 

Az elismerési javaslatban Aros László tű. százados, szolgálatparancsnok a következőképpen ír munkatársáról:

Rácz Zoltán tű. törzszászlós 1995. november 01-én szerelt fel beosztott tűzoltónak a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság „A” szolgálati csoportjába. Már fiatal tűzoltóként is magabiztosan és hozzáértően látta el a feladatait, ezért 2003-ban felvételt nyert a BM Oktatási Központ tűzoltó technikusi szakára, amelyet sikeresen, jó eredménnyel végzett el. Ő az a fajta tisztességes, becsületes ember, akire nagy szüksége van Magyarországnak és a több mint 140 éves múlttal rendelkező kisvárdai tűzoltó társadalomnak, hiszen el kell jutnunk oda, hogy minden tűzoltó büszke legyen arra, hogy Ő a magyar tűzoltóság kötelékébe tartozik. Munkájával, építő jellegű javaslataival, hozzászólásaival mindig arra törekszik, hogy a feladatait, a rá kiszabott parancsokat, utasításokat nagy önfegyelemmel, és munkabírással  maximálisan végrehajtsa. 16 éves tűzoltói múlttal rendelkezik, ez idő alatt megszerzett szakmai tudása, tapasztalata, gyakorlata a tűzeseteknél és műszaki mentéseknél  nagymértékben megmutatkozik. Különleges érzéke van az emberekhez, a helyzetekre való reagálásra és a csoportszellem javítására.  2007. október 1-jén szolgálatparancsnok-helyettesi beosztásba került, ez annak köszönhető, hogy jelenlétével garantálja, hogy mindenki a leghatékonyabban járuljon hozzá  a feladat elvégzéséhez. A több mint egy évtizedes munkájának köszönhetően háromszor kapott a parancsnokától jutalmat.  2009-ben Kisvárdát és környékét sújtó viharkár felszámolásában, a jó munkabírásának, a következetességének köszönhetően gyors és hatékony szakmai munkát végzett, ezért miniszteri elismerésben részesült. Képes arra , hogy minden kollégáját előítéletek nélkül, érdeme szerint kezelje és vonja be megfelelő feladatok elvégzésére. 2010. november 01-én  a kisvárdai Tűzoltóság Parancsnoka egy rendfokozattal feljebb sorolta, törzszászlósi rendfokozatra emelte. Gyakran kell szolgálatparancsnoki beosztást ellátnia, ahol minden esetben bizonyítja, hogy erre a munkakörre alkalmas, irányítani képes, precíz tűzoltó, aki remek taktikai érzékkel, ötleteivel segít felszámolni a tűzeseteket, illetve a műszaki mentéseket. Kollégáival szemben közvetlen, segítőkész, munkatársai figyelembe veszik a véleményét, tanácsait, tisztelik. Feljebbvalóival szemben tisztelettudó, a parancsokat és utasításokat megfelelően a legjobb tudása szerint hajtja végre. Biztos, nyugodt, kiegyensúlyozott, harmonikus családi háttérrel rendelkezik, mely egyben kihat a hivatástudatára is. Két gyermek – Hajnalka és Enikő – boldog édesapja. Szakmai felkészültsége a Tűzoltóság, mint testület iránti elkötelezettsége, hivatástudata példaértékű, ezért  Őt  az  Év  Tűzoltója  Díj elnyerésére javaslom.”

Kisvárda Város Önkormányzata valamint városunk valamennyi lakója nevében  Rácz Zoltán tű. törzszászlósnak ezúton gratulálunk, munkájához további sikereket, eredményeket, kitartást és jó egészséget kívánunk.

- D. G. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!