Most nem ment a Maciknak

Akt.:
Miskolci Jegesmedvék – ASC Corona Brasov 4-5
Miskolci Jegesmedvék – ASC Corona Brasov 4-5 - © Fotó: Kozma István
Vasárnap este ismét hazai környezetben szerepelt a Miskolci Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.

A kezdés előtt rövid ünnepség zajlott a jégen: Martin Saluga lett szeptemberben a Mol Liga legjobbja és ezért plakettet kapott, a közönségtől pedig vastapsot. A Macik úgy kezdtek, ahogyan pénteken a csíkszeredaiak ellen: Nagy K. közeli lövése révén már a 2. percben előnybe kerültek (1-0). A brassóiak viszont ezután nekidurálták magukat és Nagy Cs. bombájával egyenlítettek (1-1). Az 5. percben kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, testreütésért ugyanis két brassói játékost is kiültettek, de az ötlettelen miskolci próbálkozásokból semmi nem lett. A 7. percben Atkinson terült el a saját csapatának kapuja mögött, majd szorult orvosi segítségre homloksérülése miatt. Nem sokkal később jött a hidegzuhany: Hietamaki jobbról a háló bal oldalába bombázott (1-2). Meglepően jól tartották magukat a vendégek, ez persze érthető volt, hiszen a cserepadjuk mögött sétálgató mesterük egy évvel ezelőtt még a Jegesmedvéket irányította. Kevéssel az első szünet előtt emberelőnyből született meg a Corona harmadik gólja: az ügyesen megjáratott korongot Nagy Cs. középről zúdította a kapuba (1-3).

Egyenlítettek

A folytatás legizgalmasabb kérdése az volt, hogy magukra találnak-e a pénteken remekelt sárga-feketék, vagy ugyanolyan szürkén korongoznak tovább, mint azt az első harmadban tették. Különösebb izgalomra nem volt ok, bár egy brassói lövést Budai K. helyett a kapuvas hárított. Enyhe fölényt harcoltak ki Fodorék és ez a 31. percben kamatozott: Rafaj és Miskolczi vezetett álomszép akciót, melynek végén Ritó tette fel az i-re a pontot (2-3), így mindjárt újra nyílt lett a találkozó. A játékosok minden korongért keményen küzdöttek, így élvezetes párharcok alakultak ki a jégen. A 36. percben Nagy G. 5 méterről bizonyította, hogy nem remeg a keze: megnézte, hogy Polc mellett rés tátong és kilőtte a bal felső sarkot (3-3).

Brassói örömtánc

A harmadik húsz perc elején elillant egy miskolci emberelőny, aztán megkezdődött a hajrá a győztes gólért. A 47. perc elején Rafaj elemi erővel meglőtt tenyerese talált magának utat a jobb sarokba (4-3) és rögtön a brassóiaknak lett fontos, hogy ,,feleslegesen” ne csordogáljanak a másodpercek. A 49. percben Péter Zs.-nek sikerült is egalizálnia (4-4), majd nem sokkal később már a brassóiak örömtáncát láttuk: Petres eszmélt a leggyorsabban a tumultusban és bepréselte a kapuba csapata ötödik gólját (4-5). A végén még időt kért a Brassó, majd a Macik levitték kapusukat is, de hiába. A Miskolci Jegesmedvék gárdája meg sem közelítette a Csíkszereda elleni pompás produkcióját, az akarás ezúttal kevés volt a pontszerzéshez.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – ASC Corona Brasov (romániai) 4-5 (1-3, 2-0, 1-2)
Miskolc, 1200 néző. V.: Haszonits, Moravec (szlovák), Sós Z., Slavomir (szlovák).  

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Láda B., Hegyi, Fodor, Saluga (1), NAGY G. 1 – Atkinson (1), Szirányi, Nagy K. 1, Dubek (1), Czuba – Gőz, Orosz, Popovics, Sijka, Szilágyi – Budai R., RITÓ 1, Wéber, RAFAJ 1 (1), MISKOLCZI (2), Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tim Kehler.
ASC Corona Brasov: Polc – Wehrs (1), NAGY CS. 2, Rawlik (1), BONAR (2), PETRES 1 (1) – Laczkó, Hietamaki 1, Péter R. (1), Virág, Zsók (1) – János I., Imecs, Basilidesz (1), Borsos (1), Péter Zs. 1 – Fodor, Lőrincz, Mihailescu, Cergő (kapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc. 

Tim Kehler: – Kitűnő mérkőzést játszottunk a Brassóval. Olyan hibákat vétettünk hátul, amilyeneket ilyen szinten nem szabad, ezzel hoztuk fel az ellenfelet. A második harmad kitűnően sikerült, ám a harmadikban fegyelmezetlenségeink miatt vesztettünk.
Greg Lindqvist:
– Nagyon kemény, magas színvonalú meccset vívtunk, és rendkívül örülök, hogy három ponttal mehetünk haza. A Miskolc nagyon jó csapat, nehéz itt nyerni, ezért értékelem nagyra ezt a győzelmet.