Most már gondtalanul indul az ő tanévük is

Örömmel vették az adományt
Örömmel vették az adományt - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A kórházban tanuló gyerekek nagyon örültek olvasóink és kollégáink ajándékainak.

Most már a kórházban tanuló gyerekek számára is zavartalanul kezdődhet az új tanév, hiszen olvasóink sok-sok adománnyal járultak hozzá ehhez. A tanszereket és az egyéb ajándékokat csütörtökön adtuk át a pedagógusoknak és diákoknak.

Több doboz és zsák tanszer, játék és könyv gyűlt össze iskolakezdési „Segítünk!” akciónk keretében. Az adományokat csütörtökön adtuk át a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola kórházi tagozata pedagógusainak és a kórházban tanuló gyerekeknek.

Nagy volt a boldogság

Nagy volt a boldogság, mert mint Simon Éva igazgatóhelyettes, a kórházi tagozat vezetője fogalmazott: nagy-nagy szükségük van a tanszerekre és játékokra. A gyerekek a délelőtti kezelések után a délutánjukat az iskolában töltik, és nem minden szülő tudja biztosítani a megfelelő eszközöket a tanuláshoz. A színes papírokból és kartonokból ajándékokat és osztálydekorációt készítenek a különböző ünnepekre. Néhány, a kórházi iskolában tanuló gyerek is elkísérte a pedagógusokat az adomány­átadásra.

Köszönik az adományokat!

Dóri édesapja, Gulyás Ferenc úgy fogalmazott, hogy nagyon szép gesztus olvasóinktól a segítség, és megható, hogy megérintette őket az Észak-Magyarország felhívása. A 16 éves Kalocsai Boglárka minden ajándékot átnézett, majd megállapította, hogy sok mindennek örül. Főleg a színes és grafitceruzáknak, de könyveknek is, mert a magyar irodalmat és nyelvtant nagyon szereti. A vidám mintás, puha kispárnákból pedig szeretne majd egyet kapni.
Köszönjük olvasóinknak, a különböző egyesületnek és munkahelyi közösségeknek, hogy hozzájárultak a kórházban tanuló gyerekek iskolakezdéséhez! A tanszerek, játékok, könyvek és egyéb ajándékok nagy-nagy örömet szereztek nekik.

ÉM-HE