Most kétezret kerekezik a békebiciklista

Most kétezret kerekezik a békebiciklista
A miskolci Városház téren találkoztunk Zelei Józseffel, aki kerékpáros túráival nemes célt, sőt, nemes célokat szolgál. Figyelemfelhívó akciói bejárják – bekerekezik – Európát.&nbsp


Szombaton délelőtt Miskolcra érkezett Zelei Józsefbékekerékpáros, aki sok-sok ezer kilométert kerékpározott már itthon és Európában. Célja a béke, a megbékélés, a természet védelmének, a sport és kerékpározás szeretetének, hasznosságának, az egészséges életmód, a környezetvédelem fontosságának hirdetése, terjesztése.
A város ajándékát dr. Szatmáry-Antal Tamás, a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója adta át a sportembernek akit elkísért felesége és kislánya is. Ritka az ilyen – mondta el munkatársunknak Zelei József, most a hosszú hétvége adott erre alkalmat.
Miskolcon, mint egyebütt, helyi kerékpárosok csatlakoztak Zelei Józsefhez, aki erre az évre egy kétezer és egy négyezer kilométeres túrát tervezett. A mostani a kétezres, amelynek utolsó állomása Budapest, ahová május 9-én, az Unió Napján és a második világháborús győzelem napján érkezik ő és kísérője, Bagó Sándor.