Most ittas, gyorshajtók jogosítványa repült Borsodban

Akt.:
Most ittas, gyorshajtók jogosítványa repült Borsodban
© Fotók: police.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén – Ittasan volán mögé ülő járművezetőket vontak ellenőrzés alá a rendőrök a 3-as számú főúton és Miskolc belterületén, akik sokkal gyorsabban is hajtottak a megengedettnél.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei 2019. március 7-én délelőtt a 3-as számú főúton menet közben rögzítették, amint egy sofőr járművével a megengedett legnagyobb sebesség – 90 km/óra – helyett 112 km/órával haladt. Ugyanezen a napon délelőtt egy gépkocsivezető Miskolcon a József Attila utcában – 50 km/óra – helyett 85 km/órával közlekedett.

A rendőrök a járművezetőket megállították és az ellenőrzésük során az is kiderült, hogy alkoholt fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt. A járőrök a helyszínen elvették a sofőrök vezetői engedélyét és a kiszabott pénzbírság mellett, ellenük járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést is tettek.

Az ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan megszegő sofőrök és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése, ezzel a balesetek megelőzése.

ÉM