Most a Szparinak sikerült

Mindkét NB II-es futballcsapatunk szombaton lépett fel, közülük ezúttal a Nyíregyháza Spartacus zárta sikerélménnyel a fordulót.

A hazai pályán játszó piros-kékek ugyan a mérkőzés elején hátrányba kerültek a sereghajtó ESMTK ellen, de Miskolczi, majd Sztipánovics két találatával már a szünetig fordítottak (3–1). A hajrában a fővárosiak tizenegyesből szépítettek, aztán Lengyel állította be a 4–2-es végeredményt.

Jegyzőkönyv, események

Nyíregyháza Spartacus–ESMTK 4–2 (3–1)

Városi Stadion, 600 néző, v.: Megyebíró.

Spartacus: Németh V. – Kiskapusi, Szatke, Vass, Virágh (Laskai, 80.) – Miskolczi, Némedi (Lakatos, 87.), Farkas B., Kanta – Sztipánovics (Urbin, 73.), Lengyel. Edző: Madalina György.

ESMTK: Uhrin – Szabó A. (Péter, 64.), Molnár, Varga Á., Szakács – Ruzicska, Takács, Marosfalvi, Hortobágyi (Szabó S., 55.) – Farkas A., Simon F. (Scherer). Edző: Pál József.

5. perc: Marosfalvi 28 méterről kapura lőtt, labdája a kapu bal alsó sarkában kötött ki, 0–1.

14. perc: Miskolczi 25 méteres lövése akadt meg a jobb alsó sarokban, 1–1.

44. perc: Sztipánovics lépett ki a vendégvédők közül, majd 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 2–1.

45. perc: Némedi baloldali szabadrúgása után Sztipánovics 7 méterről fejelt a kapu bal oldalába, 3–1.

81. perc: Laskai buktatta a tizenhatoson belül Farkast, a büntetőből Marosfalvi a bal felső sarokba lőtte a labdát, 3–2.

85. perc: szép támadás végén Lengyel 6 méterről fejelt a léc alá, 4–2.

A korai vendégvezetésre gyorsan reagált a Spartacus, majd a játékrész hajrájában Sztipánovics révén megnyugtatónak tűnő előnyre tett szert. A mérkőzés hajrájáig újabb gól nem született, ekkor a vendégek szépítése után ismét megrázta magát a házigazda, és bebiztosította győzelmét.

Pál József:Ha az első félidő végén jobban figyelünk, szorosabb lehetett volna a mérkőzés.