Mosollyal lehet fizetni Sárospatakon

Készen állnak a segítségnyújtásra
Készen állnak a segítségnyújtásra - © Fotó: magánarchívum
Sárospatak – Példátlan kezdeményezéssel rukkolt elő a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola.

Levelet kapott szerkesztőségünk a SUSI „becenévre” hallgató intézménytől, melynek nevében Belicza János elnök ezt írta: „Mindenszentek napján szeretnénk segíteni azoknak az idős embereknek, akik bármilyen okból kifolyólag nem tudnak eljutni a temetőkbe. A szállításra, természetesen sofőrrel együtt, az egyik kilenc személyes kisbuszunkat ajánljuk fel. Pénzt senkitől nem fogadunk el, egyetlen mosollyal lehet nálunk fizetni. Kérjük az ismerőseinket és a barátainkat, hogy az információt juttassák el minél több emberhez annak érdekében, hogy elsősorban az idősek méltó módon emlékezhessenek meg elhunyt szeretteikről.”

Csatlakozunk ehhez a nemes, emberbaráti, igazán jó ügyet szolgáló akcióhoz.” Belicza János

Emberbaráti ügy

Megkerestük Belicza Jánost, aki a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola (SUSI) elnöki tisztsége mellett testnevelő tanárként dolgozik – továbbá labdarúgó játékvezetőként is szolgálja a sportágat – és megkérdeztük tőle: ki volt az ötletgazda.

– Én találtam ki, de nyomban hozzáteszem: valahol olvastam, hogy Budapesten tevékenykednek olyan egyesületek, amelyek ilyen felajánlást tettek. Ez alapján határoztam el: csatlakozunk ehhez a nemes, emberbaráti, igazán jó ügyet szolgáló akcióhoz. Még nem tudjuk, hányan jelentkeznek nálunk, de már több telefonhívást kaptunk, ebből pedig arra következtetek, hogy sajátos szolgáltatásunk iránt nagy lesz az igény. Szívesen segítünk mindenkinek, de elsősorban az idősebbekre gondolunk. Tehetjük, hiszen a héten nem lesznek bajnoki mérkőzéseink, szakosztályi rendezvényeink. Abban az esetben pedig, ha egy kisbusz kevés lenne, beállítunk még egyet. Sárospatakon nincsenek nagy távolságok, de a városkörnyék felkeresése sem okozhat nekünk gondot.

ÉM-KT


Nem tudnak hazajönni

Belicza János hangsúlyozta: nagyon sok embernek az ország távoli vidékein laknak a szerettei, továbbá egyre többen élnek és dolgoznak külföldön, így még kegyeleti okokból sem tudnak hazajönni. Emiatt pedig sok idős embernek okozhat gondot, hogy jut el halottak napján a temetőkbe. Az elnök ezért érzi különösen fontosnak a felajánlásukat.


A miskolci vízilabdázók is segítenek Margaritának a gyógyulásban
Miskolc - A miskolci vízilabdásokat is megérintette Margarita története. Bachner András, a PannErgy-Miskolci Vízilabda Club elnöke augusztusban olvasta lapunkban, hogy a 12 éves kislány gyógykezelésére Kozma István nagybányai festő felajánlotta egyik festményét. – Én szociálisan rendkívül érzé...