Sport

2011.10.02. 11:16

Az utolsóelőtti másodperc Baja

Miskolc - Kosárlabda. A női kosárlabda NB I/A csoport 1. fordulójában a DKSK-MISI együttese a Bajai NKK-t fogadta a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozó hajrájában vesztette el az elején könnyűnek ígérkező meccsét a DKSK-MISI.

Miskolc - Kosárlabda. A női kosárlabda NB I/A csoport 1. fordulójában a DKSK-MISI együttese a Bajai NKK-t fogadta a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozó hajrájában vesztette el az elején könnyűnek ígérkező meccsét a DKSK-MISI.

Az ünnepélyes külsőséggel kezdődő találkozót hazai részről egy picit beárnyékolta, hogy a felkészülés során a kezdő ötös alapemberének számított Reiner vírusos fertőzés miatt kórházba került, így nem léphetett pályára. Így helyette Czirják lett kezdő, aki a Hadzovic, Skoric, Budimir, Farkasinszki alkotta diósgyőri sorral ,,egy huzamban” játszott 17 percen keresztül.

A találkozó Hadzovic kosarával indult, amihez még 4 pontot gyorsan hozzátett az irányító (6-0). A 4. percben jártunk, amikor a bajaiak is pontot szereztek, de a remek hazai kezdést fékezendő csak az 5. percben jött értékelhető válasz a vendég kispadról, egy időkérés formájában (16-3). Annyira magabiztosnak, lendületesnek tűnt ekkor a DKSK, hogy fel sem merülhetett senkiben, hogy ebből akár egy szoros meccs is lehet. Pedig a második negyed eleje már ezt vetítette előre, hiszen nagyon kemény védőjátékra állt át a Baja, aminek az lett az eredménye, hogy 5 percen belül csak 6-6 pont esett, másrészt pedig, hogy a vendégek tele lettek faultokkal.

A fáradni látszó hazaiakkal szembeni, korábbi 20 pontos fórjukat 10-re csökkentették a bajaiak (38-28), és ekkor már frissítenie kellett kezdősorát Vukicevic edzőnek. A játékrész hajrájának utolsó percében Hadzovic rázta meg magát, az egy percen belül összeszorgoskodott 7 pontjával 14 egységnyi lett a különbség a két csapat között a hosszú szünetre.

Fordulás után

Mint amit az első húsz percben a bajai tréner a hét játékost rotálásával megtett, hasonlóra kényszerült a diósgyőriek szakvezetője is a térfélcsere után. A vendégeknél két játékos állt a kipontozódás szélén, majd amikor Budimir is begyűjtötte negyedik faultját, ő is a kispadra került. A DKSK 10 pont körüli fórja sokáig megmaradt, és a harmadik negyed utolsó percében a Hadzovic szerezte megnyugtató pontok is nagyon kellettek, de az utolsó másodpercben Scekic a félpályáról a DKSK-t demoralizáló triplát szerzett (58-53).

A befejező tíz perc elején tovább csökkent a két együttes közötti különbség, de a DKSK nem omlott össze. Hogy a csapat hozta-e lázba a közönséget, vagy fordítva történt, majdhogynem mindegy, de az biztos, hogy a hazai kezdőötös tagjai rendkívül harciasak voltak, és küzdeni tudásuk pontokban is megmutatkozott. A 33. percben zúgott a lelátóról a ,,Diósgyőr, Diósgyőr” biztatás, melynek közepette Skoric vágott egy triplát időkérésre késztetve ezzel a vendégeket (66-57). Csakhogy Innen zsinórban nyolc pontot csináltak a vendégek, és ezúttal a túloldalon következett időkérés (66-65). A rendkívül élessé vált mérkőzésen az utolsó percben egyenlített a Baja (69-69), és bár a végén kétszer is megnyerhette volna a meccset a DKSK, Szabó P. az utolsóelőtti másodpercben betalált, és így bajai sikerrel ért véget a találkozó.


Felvezetésként

Négy év után rendeztek újra élvonalbeli női kosárlabda mérkőzést Miskolcon, és a találkozó kezdése előtt Boros Árpád, a korábban nagy sikereket elért DKSK alapító tagja köszöntötte a megjelenteket, és köszönte azoknak, akik tettek azért, hogy újra A-csoportos meccsek legyenek a városban, név szerint megemlítve dr. Zsiga Marcellt, Miskolc alpolgármesterét és Szabó Tamást, a klub ügyvezetőjét. A DKSK örökös tiszteletbeli elnöke azt kívánta, hogy a csapat a jövőben legalább olyan sikereket érjen el, mint a 90-es évek elején, majd szimbolikusan egy a DKSK-ról szóló könyvet adott át Ocsenás Barbara csapatkapitánynak.   

Miskolc sportért felelős alpolgármestere is köszöntötte az élvonalba visszatérés apropóján a csarnokban megjelenteket, és többek között azt is mondta, hogy azok után, hogy a Magyarország kosárlabda térképén újra jelen van a DKSK, azon fognak dolgozni, hogy Európában is újra megismerjék a csapatot, a várost.


 

DKSK-MISI – Bajai NKK 69-71 (29-8, 16-21, 13-24, 11-18)

Miskolc, 800 néző. V.: Pozsonyi, Fodor, Rácz.   

DKSK-MISI: HADZOVIC (25/3), Czirják (5), Skoric (17/3), FARKASINSZKI (10), Budimir (10). Csere: Kántor (-), Ocsenás (2). Vezetőedző: Milen Vukicevic.

Bai NKK: SCEKIC (15/6), Szepesi (10), Kühn (-), BOZÓKI (18), SZABÓ P. (15). Csere: Zygaite (8), Theodorán (5), Gorjanácz (-), Ferencz (-). Vezetőedző: Stevan Cupic.

Kipontozódott: Czirják a 34., Skoric a 40. percben.

Milen Vukicevic: - Elfáradtunk mentálisan és fizikálisan is a végére, a hajrában a döntő pillanatokban nagyokat hibáztunk. A rutintalanságunk miatt veszítettünk, pedig a küzdeni tudásunk győzelmet ért volna.

Stevan Cupic: - Sok játékosunk bajlódik sérüléssel, és lehet, hogy emiatt, de nagyon rosszul kezdtünk, ritmustalanul játszottunk. Aztán amikor rendeztük a sorokat, egyre jobb játékra voltunk képesek, és nem érdemtelenül nyertünk a végén. Gratulálok a lányoknak!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!