Mosógép vásárlási akció mától 400 üzletben

Az ország 400 üzletében több, mint 350 féle energiatakarékos mosógép vásárolható 5000 forintos kedvezménnyel, feltéve, hogy a vásárló régi, használt gépét leadja. Az akció csütörtöktől május közepéig tart.

Speciális, energiahatékony mosógép vásárlási akciót indított a CECED Magyarország Egyesülés, amelyet tizenegy háztartási készülékeket gyártó és forgalmazó cég alapított három évvel ezelőtt. Az akció célja, hogy jelentősen csökkentsék a káros szén-dioxid kibocsátást, amelyet a több mint 10 éves, nagy energiafelhasználású gépek okoznak – ezt Mészáros Fanni, a CECED Magyarország vezetője mondta el a Független Hírügynökségnek.

Az akcióban országszerte 400 üzlet vesz részt, közülük 18 a fővárosban. A boltok listáját a www.energiakalkulator.hu weboldalon tették közzé. Azok, akik leadják régi mosógépüket és vásárolnak egy A kategóriájú, energiatakarékos gépet 5000 forint kedvezményt kapnak. Az érdeklődők 18 gyártó 355 modelljéből választhatnak.

Az akció költségeit az Elektro-Coord Kht. viseli, amely a hazai elektromos hulladékok 75 százalékának elszállítását biztosítja az üzletekből. A kedvezményes mosógépcsere a Víz Világnapján, azaz csütörtökön kezdődött és május 15-ig tart.

Európában jelenleg több mint 188 millió 10 évnél idősebb mosógép üzemel. Ha ezeket mindenki új, energiatakarékos gépekre cserélné, évi 22 millió tonnával csökkenne a káros szén-dioxid kibocsátás.