Morvai Krisztina: az állam magára hagyta a tisztességes miskolciakat

Miskolc, 2012. október 20., szombat (MTI) – Az állam magára hagyta a tisztességes embereket, kiszolgáltatottakká tette a bűncselekményekkel szemben, miközben az emberi méltósághoz szükséges jövedelmet sem kapják meg, és szinte rabszolgasorban dolgoznak – jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője szombati miskolci sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja, ám az országban sok vonatkozásban harmadik világbeli jelenségeket tapasztal.

Megnézte a Lyukó-völgyi városrészt, ellátogatott az úgynevezett számozott utcákba és az Avasra. Véleménye szerint az állampolgárok teljesen magukra maradtak a bűnözéssel szemben, az emberek kénytelenek ehhez igazítani az életüket. Az állam szisztematikusan elhanyagolja a bűnmegelőzési és a bűnfelderítői feladatát – fejtette ki álláspontját az európai parlamenti képviselő.

Megismerkedett azon munkavállalók problémájával is, akik, mint mondta, szinte rabszolgasorban dolgoznak olykor embertelen körülmények – fűtetlen csarnok, szalag melletti robot – között. Álláspontja szerint a “harmadik világbeli létünknek ez a másik megnyilvánulása, olyan gazdasági helyzetet teremtettek ugyanis, ahol 70-80 ezer forintért kénytelenek dolgozni, megfelelő munkajogi védelem és az emberi méltósághoz szükséges jövedelem nélkül.

A borsodi megyeszékhelyen családi és kisgazdákkal is találkozik. Mint mondta, “maximális jó szándék mellett” szeretné megismerni a valós információkat. Szerinte ugyanis a földügyekkel kapcsolatos eljárások átláthatatlanok. “Spekulánsok kezében van a magyar föld, ez is harmadik világbeli jelenség” – tette hozzá.

– MTI –