Móri mészárlás – tényleges életfogytiglant indítványozott az ügyész

Az ügyész tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott a nyolc évvel ezelőtti móri mészárlással vádolt Weiszdorn Róbertre.

Perbeszédében emellett azt kérte a bíróságtól, ha ezt nem is tartják indokoltnak, emelje fel a szabadlábra bocsáthatóság első fokon megszabott 30 éves időtartamát.

Mint ismert, Kaiser Ede és Hajdú László voltak a nyolc életet követelő 2002-es móri vérengzés első gyanúsítottai. Arra csak 2007-ben derült fény, hogy mások állnak a támadás mögött. Az egyik új gyanúsított az előzetesben öngyilkos lett, társát, Weiszdorn Róbertet 2008 végén, elsőfokon elítélték a magyar kriminalisztika történetében példa nélkül álló bűntény, a 8 halálos áldozatot követelő bűntény miatt. A vádlottat több emberen elkövetett emberölésért és lőfegyverrel való visszaélésért életfogytiglant kapott, azzal, hogy feltételes szabaságra legkorábban 30 év után bocsátható. Az első fokú ítélet ellen valamennyi érdekelt fellebbezett, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és a védelem enyhítésért.

Az ügyet november közepén kezdték el másodfokon tárgyalni a Fővárosi Ítélőtáblán, az említett nap az első fokú ítélet ismertetésével és Weiszdorn Róbert meghallgatásával telt. Csütörtökön az ügyész tényleges, életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott a vádlottra. Perbeszédében arra kérte a bíróságot, hogy ha a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását nem is találja indokoltnak, emelje fel a szabadlábra bocsáthatóság első fokon megszabott 30 éves időtartamát.
– Független Hírügynökség –