Móri Karika – tizedszer kerékpároznak az agysérültek rehabilitációjáért

Mór – Tizedszer rendezik meg jövő szombaton a Móri Karika jótékonysági kerékpáros túrát, amelynek egyik célja ezúttal is a Cortex – Agysérültekért Alapítvány támogatása, amely a nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek rehabilitációját segíti. A május 28-ai rendezvény másik célja a móri közművelődési közalapítvány támogatása.

A kerékpárosok – akikkel idén együtt teker Scherer Péter színművész is – 110, 50 és 25 kilométeres táv közül – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az először 2007-ben megrendezett Móri Karikát Orosz Zsolt móri születésű orvos a barátai segítségével, írországi tapasztalatai alapján honosította meg. Kezdeményezésére százak túráznak évről évre, a nevezési díjjal is segítve az agysérültek rehabilitációját és egy-egy helyi kulturális cél megvalósulását.

A Cortex – Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) a nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek – baleseti agysérült, agydaganat miatt műtéten, agyvérzésen átesett emberek – utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A terápiás tevékenységeken túl rendszeres klubfoglalkozásokat tartanak, kulturális és oktatási programokat, valamint rehabilitációs üdüléseket szerveznek.

-MTI-
hirdetés


hirdet�s