Friss hírek

2007.12.13. 16:59

Másfél millió muszlim zarándok Mekkában

<p>Csaknem másfél millió muszlim zarándok érkezett a szaud-arábiai Mekkába, hogy részt vegyen az Iszlám vallás egyik legfontosabb eseményén, a haddzson. - jelentették be a szaúdi hatóságok csütörtökön.</p>

Szerda éjfélig 1 millió 467 ezer 515 külföldi érkezett a sivatagi királyságba, a hétfőn kezdődő zarándoklaton csatlakozik majd hozzájuk mintegy egymillió szaúdi hívő is. A mekkai zarándoklat az iszlám vallás öt előírásának egyike, ezért a világ minden muzulmánjának, hacsak teheti, életében egyszer teljesítenie kell.

A Hadzs minden évben, az iszlám naptár utolsó hónapjának hetedik napján kezdődik. Idén ez december 10-re, hétfőre esett. A zarándoklat rendjét Mohamed próféta határozta meg, a hívők az ő utasításai szerint keresik fel Mekka szent helyeit.

A muszlimok hite szerint a haddzs egy több napig tartó folymatos ima, amikor a hívők Isten vendégei. A zarándoklatot teljesítők megfelelnek hitük egyik legfontosabb előírásának és bűnbocsánatot nyernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!