Monor, Frankfurt, Szamara, Orenburg

Monor, Frankfurt, Szamara, Orenburg
Aki eddig nem kelt útra az már ne is induljon el – személygépkocsival semmiképpen sem – a DKSK Miskolc idei első idegenbeli Európa Kupa mérkőzésére. A Nadezda Orenburg kerete [.pdf – 32KB]

Ugyanis az internetes útvonaltervezők valamivel több, mint 52 órára taksálják a Miskolc és Orenburg közötti 3200 kilométeres út leküzdését, és aki ma akarna bepattanni a kocsiba, hogy lássa a lányokat, az nem érne oda a meccsre, amelyet az EK D-csoportjának 2. fordulójában, csütörtökön – magyar idő szerint 15 órától – rendeznek meg a Dél-Ural hegység lábánál, az Ural folyó partján fekvő városban.

Megállapodás
A DKSK Miskolc együttműködési megállapodást írt alá a Földes Miskolc KK férfi kosárlabda csapatával, melynek értelmében a Földes Miskolc KK csapata edzőmérkőzésekkel, játékosokkal, valamint edzőteremmel segíti a lányok munkáját. A DKSK Miskolc vezetése pedig vállalta, hogy közös mérkőzéseket szervez a két csapat számára a miskolci városi sportcsarnokban. Az első közös mérkőzésre előreláthatólag november 13.-án kerül sor amikor DKSK Miskolc – MKB Euroleasing Sopron és Földes Miskolc KK – Egri Hész-Gépszolg meccsekre kerül sor.

Az állomások

Erre a túrára kedden délelőtt gyülekeztek a DKSK Miskolc csapatának tagjai, akik előbb Monorra buszoztak, hogy ott az esti repülőút előtt még egy kétórás edzést tartson nekik Tapodi Péter vezetőedző. Aztán előbb elrepültek Frankfurtba, merthogy közvetlen járat az Orenburghoz legközelebb eső nagyvárosba, Szamarába csak innen indul, hogy majdan oroszországi landolásuk után átbuszozzanak a célállomásra.

Amit már az elutazás előtt is biztosan tudtak a “túrázók”: az orosz csapat jelentős játékerőt képvisel, hiszen három fehérorosz-, egy ukrán- és egy cseh válogatott légióson kívül orosz válogatottak is találhatók a keretében, így nem is csoda, hogy egy hete Zágrábban simán, 22 ponttal nyertek a Croatia ellen, míg vasárnap az orosz bajnokságban – az amerikai, spanyol, német és portugál légiósokat a soraiban tudó – Szpartak Moszkvát győzték el Orenburgban 83-77-re.

BCs