Monoki Merengő és Tállyai Tállyoló

Monoki Merengő. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem csapata győztes installációja a Kálvária-dombon épült. Az egyedülálló fa tövéből nagyszerű kilátás nyílik a falura. A látvány lenyűgöző
Monoki Merengő. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem csapata győztes installációja a Kálvária-dombon épült. Az egyedülálló fa tövéből nagyszerű kilátás nyílik a falura. A látvány lenyűgöző - © Fotó: Szaniszló Bálint
Tokaj-Hegyalja – Építészhallgatók és rokonterületen tanulók alkottak egy héten át a Hello Wood Építészmustrán.

Egy hét munka, másfél száz, jórészt építészhallgató, tizenegy elkészült és most is megtekinthető projekt, építmény, installáció szerte Tokaj-Hegyalja településein.

Értékek és adottságok

Így lehet egy mondatban összefoglalni az alkotótáborairól, famunkáiról ismert Hello Wood csapatának idei tokaji építészmustráját.

Fotó: Szaniszló Bálint Fotó: Szaniszló Bálint ©

Ez egyben egy nyári gyakorlatnak beszámító oktatási program is volt, amelynek célja, hogy a fiatalok ráhangolódjanak a helyi jellegzetességekre, az egyedülálló adottságokra, természeti, kulturális és épített örökségre, évszázados hagyományok ápolása mellett a megújulásra való törekvésére, a bor és az építészet kapcsolatára, és az Y generáció friss ötleteivel bővítsék a régió megújulásának gondolatvilágát. Hogy ez mennyiben sikerült, azt döntse el ki-ki saját tapasztalatai alapján.

Mindenesetre a tábor egyben egy verseny is volt. Az utolsó napon a csapatok szavaztak. A voksok alapján a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem monoki projektje, a Merengő nyerte el az egymillió forint értékű fődíjat. A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács különdíját a Szent István Egyetem Tállyoló projektje kapta. A Hello Wood különdíját a Széchenyi István Egyetem nyerte a tállyai Kerekítéssel.

– ÉM-SZB –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .