Monacói Nagydíj – Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában

Akt.:
Budapest/Monte-Carlo, 2012. május 25., péntek (MTI) – Kiss Pál Tamás a második helyen végzett, a Forma-1-es Monacói Nagydíj egyik betétfutamaként megrendezett GP3-as kategória első versenyén.

Csapata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 21 éves magyar pilóta a harmadik helyről remek rajttal jött fel a második pozícióba, ezt követően pedig a finn Aaro Vainióval együtt elléptek a mezőnytől.

“Innentől kezdve csak élveztem a vezetést, hiszen nem mindennap száguldhat az ember ilyen környezetben. Próbáltam megfutni a leggyorsabb kört, de felesleges kockázatot nem vállaltam, hiszen butaság lett volna eldobni ezt a dobogós helyet. Nagyon örülök a második helynek, köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem” – fogalmazott az Atech CRS GP versenyzője, aki karrierje során második alkalommal állhatott dobogóra azt követően, hogy tavaly Barcelonában diadalmaskodott.

“Azt hiszem, ennyire még sosem ízlett a pezsgő, mint most, talán még Barcelonában sem” – tette hozzá Kiss Pál Tamás, aki a magyar autósport első monacói dobogósa.

A GP3-as sorozat második versenyét szombaton 17:55 órától rendezik.

– MTI –