Reggelit főz és bevásárol a robotpár

Akt.:
Reggelit főz és bevásárol a robotpár
Egy amerikai és egy német robot koprodukciója, mindenki teszi, amihez ért: virslit főz, vagy vásárol.

Ha majd valaha a robotok fogják uralni az univerzumot és mindezt túléljük, legalább tudni fogjuk miért készítenek minden reggel hasíthatatlan bajor virslis reggelit az akkor már leigázott és a föld alá kényszerített alkotóiknak. Az utópisztikus reggeli nincs már messze, mi több itt is van, csupán a sebességen kell picit turbózni.

 

James, a PR2-es robot, amit nem a technológia-őrült japánok, hanem egy amerikai cég, nevezetesen a Willow Garage alkotott a videón egy tökéletes párt alkot Rosie-val, a német robottal. A Müncheni Egyetem droidja és az jenki robot láthatóan jól kijönnek egymással, közös pontjuk a játékiparból már jól ismert Kinect szenzor. A Microsofttól származik a fejlesztés, amit a hírek szerint nem csak a konyhai robotoknál szeretnének a jövőben alkalmazni, hanem például a sebészetben is.

Nézze meg a videót!

James és Rosie nem magányos a fejlesztési palettán, több háztartás körüli munkát végző robot is bemutattak már, ott van például Roomba, a porszívó robot, vagy Scooba, aki a WC körül tart rendet. Igaz ők nem ilyen esztétikusak, vagy humanoidok, szakértelmük azonban páratlan. Lehet, hogy nem is olyan rossz dolog, ha a robotok veszik át a hatalmat? Legalábbis a háztartásban.

 

Címkék: