Molotov-koktéllal készült az ünnepre egy fiatal

Több tucat félkész állapotban lévő Molotov-koktélt foglaltak le a nyomozók egy fővárosi lakásban kedden este. A lakás bérlője egy 19 éves fiatalember volt, aki elismerte, hogy a Molotov-koktélokat március 15-én a rendőrök ellen használta volna a fővárosban. A férfit őrizetbe vették és eljárás indult ellene – hangzott el a Nemzeti Nyomozó Iroda szerdai sajtótájékoztatóján.

A nyomozók a Nemzetbiztonsági Hivatallal együttműködve jutottak el egy fiatalemberhez, aki VI. kerületi bérelt lakásában “Molotov-koktél gyárat” rendezett be. Több tucat ásványvizes és egyéb üvegeket, méretre vágott kanócokat és benzint tartott magánál. A 19 éves férfi elfogása után a rendőröknek elismerte, hogy már egy hónapja gyűjtögette a gyújtópalack hozzávalóit és azokat március 15-én a rendőrök ellen használta volna. Elmondása szerint a rendezvényeken osztogatta volna bárkinek, aki kér belőle – mondta el Zsombok György, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgató-helyettese.

A korábban büntetlen fiatalt a nyomozók őrizetbe vették és közveszélyokozás előkészülete miatt megindult ellene az eljárás.

Zsombok György elmondta azt is, hogy a fiatalember a Kossuth téri tüntetők egyikének vallja magát és kapcsolatban áll olyanokkal is, akik ellen az őszi zavargások után indult rendőrségi eljárás.