Helyi közélet

2015.12.13. 13:36

Interjú: Jay Lumen

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgetőpartnere a világutazó lemezlovas Jay Lumen volt, aki teltházas miskolci fellépése után mesélt sok érdekeset az olvasóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgetőpartnere a világutazó lemezlovas Jay Lumen volt, aki teltházas miskolci fellépése után mesélt sok érdekeset az olvasóknak.

Szabi: Először játszottál a miskolci Helynekemben, milyen volt a buli?

Jay Lumen: Nagyon jó kis party kerekedett az estéből, és a létszám is rendesen összeállt annak ellenére, hogy másnap munkanap volt. Mindig nyitott, energikus és lelkes a miskolci közönség, így most is kellemes emlékek maradtak meg bennem amit magammal vihetek.

Szabi: Milyen volt a 2015-ös éved?

Jay Lumen: Kitűnő év volt az idei, utaztam, jártam mindenfelé a világban, de itthon is remek fellépések színesítették a repertoárt. Nemrég érkeztem vissza Amerikából, ahol most viszonylag rövid időt, csak pár napot töltöttem el, viszont El Paso-ban és Los Angelesben is remek bulikban zenélhettem. Ezenkívül idén a teljesség igénye nélkül megfordultam Franciaországban, Ibizán többször is a Spaceben és a Sankeys-ben, de volt Spanyolország, London, Hollandia, Finnország, Mexico, vagyis szinte minden földrészen volt szerencsém pakolni a lemezeket.

Szabi: Zenei fronton milyen megjelenések érkeztek?

Jay Lumen: A 100% Pure kiadóhoz rendszeresen visszatérek, ott volt idén három megjelenésem, kezdve a "Departures"-el, ami az év első felében elég nagy sikert aratott, így top 10-be került egyből (Beatport) techno kategóriában, és négy hónapig benn is volt a legjobb tízben, ami nagy öröm számomra. Ezután jött a "Street Stuff" EP-m, amin kicsit oldschool-os chichago house-os történet volt az egyik zene, a másik pedig kifejezetten egy veretősebb techno. Itt is mindkettő sikeresen top 10-ben landolt a Beatporton. Ezeken kívül érkezett a LondON- LondOFF EP-m, amelyben a "LondOFF" volt sikeresebb, mely szintén Beatport top 10-ig jutott, a Track it down-on pedig N1 dal volt. Ugyanakkor voltam a SuaraMusic-nál, ahol többször csináltunk közös EP-t Harvey McKay-el, aki szintén Drumcode-os artist mint én. Itt egy különösen érdekes tribe-os koprodukció született, és volt felkérés az Octopus kiadótól is. A Relief Records-nál is jött egy viszonylag nagyobb durranás, ez volt a " Roots 88" c. track, ugyancsak top 5-ös nóta lett. Fontos még, hogy elindult saját kiadóm a "Footwork" egy saját kislemezzel ami a release listán a tizenhatodik helyig jutott. Ez egy null kilométeres kiadónak egy szenzációs dolog. A következő megjelenés januárban érkezik szintén egy saját kislemez formájában, amihez Kaiserdisco készíti a remixet akik szintén neves előadók,és megtisztelő velük dolgozni.

Szabi: Tervek?

Jay Lumen: A kiadó körüli munkálatok elvégzése továbbra is a kiemelt tervek között szerepel, ahol januárban érkezik tehát a következő kislemez. Lesz még megjelenés megint az Octopusnál, ahol várható több kollaboráció, azaz a január főleg a stúdiózásról és egy kis pihenésről fog most szólni. Fellépéseket tekintve Ibiza jövőre is lesz, ezenkívül a WMC hete Miamiban, de Kanada,London és még sok sok külföldi helyszín, amit időben publikálni fogok. 2016-ot pedig Dublinban kezdem, egy remélhetőleg hatalmas party keretén belül. Aki épp arra jár szeretettel várom! :)

Szabi: Köszönöm Jay,további sikereket!

Jay Lumen: Köszönöm Szabi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában