Molnár Zsolt: Önkormányzati kampány a nemzetbiztonsági bizottságban

Pártpolitikai célokra használja az önkormányzati kampányban Demeter Ervin a nemzetbiztonsági bizottság ellenőrzési albizottságát – írja keddi közleményében Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő, az albizottság tagja. Molnár Zsolt szerint nem felelnek meg a valóságnak az, amit Demeter Ervin kormánypárti politikus mondott a bizottság zárt üléséről kedden.

Molnár Zsolt azt írja: nem igaz, hogy Szilvásy György pártpolitikai célokra használta volna a titkosszolgálatokat, és nem felel meg a valóságnak az sem, hogy törvénytelen utasítást adott volna a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, vagy az, hogy az MSZP bármely politikusa jogellenes tájékoztatást kapott volna bármely nemzetbiztonsági kérdésben.

A közlemény szerint Demeter Ervin elnöki tevékenysége igazolja az MSZP-frakció korábbi aggályait, amelyek szerint a Fidesz demokratikus ellenőrzés helyett a politikai leszámolás eszközének használja az albizottságot.

Demeter Ervin az albizottság keddi ülése után azt mondta: az ülésen ismertetett iratok és Szilvásy György meghallgatása alapján kiderült, hogy az előző kormány idején egy ember betört egyebek mellett a parlament informatikai rendszerébe. Őt a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) foglalkoztatta, személyesen Szilvásy György juttatta be az NBH-hoz, és Szilvásyval valamint több más MSZP-s politikussal is rendszeresen találkozott, nekik beszámolt. Emellett a fenti személy informatikai behatolásai nem voltak engedélyeztetve a törvény által előírt módon – állította.