Molnár Réka krasznojarszki útja

Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, D’Ess Sabina Alexandra, a Testnevelési Egyetem hallgatója, Szentkirályi-Szász Krisztina, a MEFS-titkárság ügyvezető igazgatója és Molnár Réka (balról jobbra)
Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, D’Ess Sabina Alexandra, a Testnevelési Egyetem hallgatója, Szentkirályi-Szász Krisztina, a MEFS-titkárság ügyvezető igazgatója és Molnár Réka (balról jobbra) - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – Szibériában, egy nemzetközi szakmai fórumon képviselte a Miskolci Egyetemet.

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) augusztus 6-10. között Oroszországban, Krasznojarszkban tartotta legutóbbi szakmai fórumát. A szibériai városban ott volt Molnár Réka, a Miskolci Egyetem hallgatója is, aki a jövőben szívesen tevékenykedne tovább ezen a sportos területen.

Két aktív hallgató

– Több mint 60 nemzet képviseltette magát a szibériai szakmai fórumon, de minden országból csak két aktív hallgató kapott lehetőséget, hogy belekóstoljon a FISU izgalmas világába – tudtuk meg hazaérkezését követően Molnár Rékától. – Szerencsésnek mondhatom magam, hogy Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) Ellenőrző Bizottságának alelnöke megkeresett ezzel a nem mindennapi lehetőséggel, melyen nem sokat gondolkoztam, örömmel elfogadtam azt. A krasznojarszki program a 2019-es Universiadét megelőző tesztrendezvény volt, így sok témakörben beszéltek annak szervezéséről. A konferenciát többször két részre bontották, ugyanis külön előadásokat és tevékenységeket szerveztek a hallgatóknak és a hivatalos személyeknek. A diákoknak szánt fő profil a vezetővé, jó vezetővé nevelés volt. Ennek keretében részt vettünk több projektmenedzsment oktatáson, majd három témából választva készítettük el saját projektjeinket, melyet az utolsó nap prezentáltunk. Ez volt a legnagyobb kihívás számunkra, mely nagyon jó feladatnak bizonyult, hiszen megtapasztaltuk, hogy mennyire nehéz a sokféleségekből adódó különbségeket áthidalva együtt, csapatként gondolkozni.

Megváltoztatta

Mint megtudtuk: Molnár Réka jelenleg a Miskolci Egyetem gépészmérnök hallgatója.

– Eddig az egyetemi tanulmányaim mellett az volt a legfontosabb, hogy éljek az elém táruló lehetőségekkel – mondta a Krasznojarszkban járt diák. – A FISU fórum nagyon feltöltött, rengeteg embert megismerhettem, sokat tanulhattam. Ez a szibériai utazás valósággal megváltoztatta a hozzáállásomat az élethez, a jövőben minden erőmmel azon leszek, hogy jobb és jobb legyek. A fő célom tanulmányaim befejezése, hogy a lehetőségeim mértékét magasabb szintre emelhessem. Amellett, hogy a műszaki pálya érdekel, inkább ebben a „világban” találtam meg önmagamat. Természetesen tervezem a mesterképzést, így alig várom, hogy részt vehessek a következő, Magyarországon megrendezendő 2020-as FISU-fórumon, majd a 2024-es miskolci-debreceni közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok szervezésében.

ÉM-SZISTovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek